PostNL en Dropper starten met duurzame stadslogistiek

Groningen, 12 juni 2019 - PostNL en Dropper starten met emissievrije pakketbezorging in Groningen

Wethouder Philip Broeksma van de gemeente Groningen nam vandaag een van de eerste volledig uitstootvrije bezorgde pakketten in ontvangst van Marja Wietsma depotmanager van het PostNL pakkettensorteercentrum in Kolham en Jantine Doornbos CEO van Dropper.

PostNL en Dropper hebben de ambitie om in 2025 in 25 binnensteden emissievrij te bezorgen. Dropper bezorgt uitsluitend op de fiets en met cargobikes, beter voor het milieu, de stad en de conditie van de bezorgers. Dropper heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan in de bezorging van on-demand maaltijden in de stad Groningen. Deze kennis en ervaring hebben geresulteerd in de ontwikkeling van een geautomatiseerd logistiek IT-netwerk dat Dropper nu ook zal inzetten om de pakketten van PostNL efficiënter en duurzamer te bezorgen.

Philip Broeksma, wethouder gemeente Groningen: ‘Het toenemende aantal bestelwagens en vrachtauto’s en daarmee gepaard gaande opstoppingen, doet de vraag om betere leefbaarheid in onze binnenstad alleen maar groeien. De gemeente Groningen wil daarom dat stadslogistiek de komende jaren veel duurzamer en slimmer wordt georganiseerd. Dat resulteert wat ons betreft in een volledig emissievrije logistiek in 2025. Met vervoersmiddelen, waaronder veel meer compacte vrachtfietsen, die passen bij de vaak smalle straten van onze historische binnenstad. Het initiatief van PostNL en Dropper past daar prima in.’

In de nabije toekomst zal Dropper de emissievrije pakketbezorging uitbreiden naar meerdere delen van Groningen en andere steden. Daarnaast zal Dropper zich als platform en netwerk gaan focussen op een bredere last-mile bezorging. Zo zullen we naast maaltijden ook bloemen, boodschappen en pakketten gaan bezorgen en een netwerk lanceren waarin ten alle tijden, binnen 45 minuten, een koerier gevonden kan worden.